Untitled Document
"Maurice Parant"

"Maurice Parant"

"Maurice Parant"

"Maurice Parant"

"Maurice Parant"

 

 

 

 

"Kunst verplaatst de positie van waarden" : Maurice Parant

 

"... Wat wij, kunstenaars proberen te doen is het creëren van een soort van metafoor: De kosmologie van een enkelvoudig moment waarop we leven. Wanneer een kunstenaar volledig, naar tevredenheid presteert, veroorzaakt dat het een crisis binnen de vorm. De kunstenaars volgen meteen, ontevreden met de bestaande vormen en proberen nieuwe vormen te ontdekken.

Zoals ik het zie: de kunstenaar als een bataljon marcheren door middel van kunst, woorden en muziek op een kosmische, Ik zie aan de rechter en linkerkant de zuivere wetenschapper.

De ideeën zijn mijn biologische entiteiten, in zekere zin ... "

"Zoals ik het zie zijn de kunstenaars een groot marcherend bataljon aangedreven op kosmische wijze doormiddel van kunst, woorden en muziek"...

 

 Durell: Aangehaald door Maurice Parant aan het einde van zijn schetsboek van gedachten en filosofie, over de omslag van 27 december 1967.

 

Maurice Parant (1935-2003)

 

Marurice Parant was een talentvol schilder en beeldhouwer maar was ook filosoof en schrijver. Maurice Parant was een uitzonderlijk kunstenaar en een pionier van de geometrische abstractie van de jaren 1955 en 1980 van de vorige eeuw.

Als Kunstenaar stond Maurice Parant onder invloed van:  Arp, Taueber, Dewasne, Herbin, Domel, Le Corbusier, Magnelli, Arden en Quin. Maurice Parant was ook een vertegenwoordiger van de nieuwe realiteit die ook zijn inspiratie haalde uit de nieuwe archtictuur.

 

Maurice Parant werd gepresen door Ossip zadkine (1890-1967)  en CÉSAR (1921-1998)

 

 

Maurice Parant exposeerde regelmatig in Parijs en Lyon.

 

Veel van de werken van Maurice Parant hangen in openbare ruimtes, Musea en zijn in privé bezit.

Veel van zijn werken vind u in de regio Lyon en Rhone-Alpês.

De Duchère, Villeurbanne, Auditorium Maurice Ravel, het centrum van de Part-Dieu, Oyonnax, Albertville,…Albertville, ...

 

 

"Maurice Parant"

 

"Maurice Parant"

 

 

 

"Maurice Parant"

 

"Maurice Parant"

 

 

"Maurice Parant"

"Maurice Parant"

 

 

"Maurice Parant"

 

 

 

 

 

"Maurice Parant"

 

 

 

"Maurice Parant"